Các Cách Chiên Trứng Bằng Tiếng Anh

Trong bài viết này, KISS English sẽ chia sẻ cho các bạn về cách chiên trứng bằng tiếng anh. Hãy theo dõi nhé.

Xem video của KISS English về cách học từ vựng siêu tốc và nhớ lâu tại đây nhé:

Trứng chiên là một món ăn vô cùng thân thuộc trong cuộc sống hàng ngày của chúng ta. Vậy các bạn đã biết miêu tả cách chiên trứng bằng tiếng Anh như thế nào chưa? Nếu chưa thì trong bài viết hôm nay, KISS English sẽ chia sẻ cho các bạn cách chiên trứng bằng tiếng Anh.

Bố Cục Bài Viết Cách Chiên Trứng Bằng Tiếng Anh

Bố Cục Bài Viết Cách Chiên Trứng Bằng Tiếng Anh
Bố Cục Bài Viết Cách Chiên Trứng Bằng Tiếng Anh

Mở đầu

Giới thiệu chung chung về món trứng.

Nội dung chính

Ở phần này, các bạn sẽ miêu tả chi tiết về quá trình chiên trứng. Một số ý tham khảo:

  • Nguyên liệu
  • Các bước chiên trứng
  • Lợi ích của trứng

Kết bài

Nêu suy nghĩ về món trứng chiên cũng như quá trình chiên trứng.

Các Cách Chiên Trứng Bằng Tiếng Anh

Các Cách Chiên Trứng Bằng Tiếng Anh
Các Cách Chiên Trứng Bằng Tiếng Anh

Nguyên liệu (ingredients)

Chicken eggs: 3 eggs / Duck eggs: 2 eggs

Green onions: 2 plants

1 teaspoon cooking oil

Seasoning: 1/2 teaspoon pepper, 1 teaspoon fish sauce / 1 teaspoon salt

Trứng chiên bình thường (omeletta)

Break the eggs into a bowl, chop the scallions into it, season with spices, and use chopsticks to beat the eggs in one direction, add cooking oil to prevent the eggs from drying out when frying.

Heat the pan, add cooking oil, spread the oil evenly on the pan, wait for the oil to boil, then turn down the heat, pour the eggs in slowly, and shake the pan handle gently to spread the eggs evenly all over the pan.

Note that the amount of cooking oil is not too much or not too little, measure 1 tablespoon with a tbsp and then put it in the pan.

Wait 2 minutes and then use the frying pan to roll and shape the egg into an omelet.

Trứng ốp-la chín kĩ (Fried egg fully cooked)

Put the pan on the stove, put on medium heat, wait until the pan is hot, then put the oil in the pan. Use a chopstick to check the temperature of the oil.

When the heat is enough. Crack the eggs into the pan so that the yolks don’t break and the whites just surround.

Wait about 10-20 seconds, slowly turn the egg over and fry again. Use a chopstick to gently poke the middle of the yolk from the top down so that the yolk is slightly broken but still in the middle of the white.

After 1 minute the eggs start to hunt evenly and turn yellow at the edges, turn off the heat and put on a plate.

Frying eggs in this way will help the eggs not only to fully cook on both sides and inside, but also have a crispy aroma because the fried eggs are older than the two methods of frying the eggs above.

This way of frying eggs is suitable for children because both the whites and yolks of the eggs are cooked, ensuring safety for the digestive system.

Trứng ốp-la lòng đào

Put the pan on the stove, let the heat medium, wait for the pan to heat up and add a sufficient amount of oil so that the pan is not too submerged nor too thin.

Use a chopstick to check if the oil is hot. Break the eggs into a bowl, use a large spoon to separate the yolks, and put them in the pan first, then pour the whites around the yolks.

Cover the pan with a lid for 20-30 seconds to cook the eggs on the surface. Turn off the heat and put the eggs on a plate.

The way of frying an omelet helps the cook to avoid the grease splash, while ensuring that the egg is cooked on both sides while still having an attractive peach inside.

Lưu Ý Khi Chiên Trứng Bằng Tiếng Anh

The way of frying the omelet will not give the same rich flavor as the normal way of frying eggs because it is not possible to stir the eggs with the spices. So while frying, use a spice jar with a hole to sprinkle pepper and salt evenly on top of the omelet!

The omelet is different from the usual fried egg in Vietnam, so you can use butter to replace cooking oil, helping to bring a delicious European-style flavor suitable for breakfast!

If you want an omelet to be cooked but still have a peach heart, never let the heat be too high, but turn it down to medium and low heat.

Một Số Tên Món Trứng Bằng Tiếng Anh

Fried egg: Trứng rán.

Boiled egg: Trứng luộc.

Omelette egg: Trứng ốp lết.

Egg rolls: Trứng cuộn.

Frittata egg: Trứng nướng kiểu Ý.

Egg salad: Salad trứng.

Scrambled eggs: Trứng bác.

Fried rice with eggs: Cơm chiên trứng.

Scrambled eggs: Trứng chưng.

Balut: Trứng vịt lộn.

Quail eggs flipped: Trứng cút lộn.

Tart: Bánh trứng.

Creme caramel: Bánh flan.

Bacon and eggs: Thịt xông khói kèm trứng.

Custard: Trứng sữa.

Egg coffee: Cà phê trứng.

Lời Kết

Trên đây là tất cả những thông tin bổ ích về cách chiên trứng bằng tiếng anh mà KISS English muốn đem đến cho bạn. Hy vọng bài viết này phù hợp và bổ ích với bạn. Chúc bạn có một buổi học vui vẻ và hiệu quả.